Tagliolini med Sommertrøffel (Tuber Aestivum)

Tagliolini med Sommertrøffel (Tuber Aestivum)

May 08, 2025Kostadin Pashev

Tagliolini med Sommertrøffel (Tuber Aestivum)

Antal personer: 2
Tid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 200 g frisk tagliolini eller tagliatelle

  • 30–40 g frisk Tuber Aestivum (sommertrøffel)

  • 50 g usaltet smør

  • 30 g revet Parmigiano Reggiano (valgfrit)

  • Salt efter smag

  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog pastaen:
    Kog rigeligt saltet vand op. Kog pastaen al dente – ca. 2–3 minutter, hvis den er frisk.

  2. Lav trøffelsmør:
    Smelt smørret langsomt i en stor pande ved lav varme. Tilsæt lidt revet trøffel (5–10 g) og rør i 1 minut for at frigive aromaen. Undgå at stege den.

  3. Bland pasta og sauce:
    Hæld vandet fra pastaen, og gem 2 spsk pastavand. Vend pastaen i trøffelsmørret. Juster konsistensen med pastavand, hvis nødvendigt.

  4. Tilsæt ost (valgfrit):
    Rør revet Parmigiano i. Smag til med salt og peber.

  5. Anretning:
    Anret pastaen og riv den resterende trøffel generøst henover med en trøffelkniv.


Tip: Brug eventuelt et par dråber trøffelolie for ekstra duft – men det er ikke nødvendigt, hvis din trøffel er frisk og aromatisk.

More articles